onsdag 1 januari 2014

Jag är en sucker för Short stories

Jag har verkligen en soft spot för short stories (alltså korta historier). Jag har tidigare gett min hyllning till David Sedaris som är mästare på konsten och jag älskade Jenny and the Jaws of Life av Jincy Willet. Jag gillar hur man snabbt introduceras för historien och det faktum att författaren har mindre ord på sig att få mig intresserad gör ofta historierna mer minnesvärda. De blir mer kvalitativa.

Den samling som jag nu har läst är med Nick Hornby som redaktör. Boken heter Samtal med en ängel och innehåller 12 historier av t.ex. Helen Fielding, Zadie Smith, Colin Firth, John O´Farrell och Nick Hornby själv. Boken skapades av Nick Hornby för att samla in pengar till sin sons skola som är specialiserade på autistiska barn.


Exempel på några (och mina favoriter) är: Luckybitch av Helen Fielding; om den gamla coola damen som filosoferar om sitt liv efter att hon ramlat och ligger och väntar på hjälp, Gå i motvind av John O'Farrell; om Guy, en mimartist som vägrar att utvecklas, en historia med sensmoralen att gräset inte alltid är grönare på andra sidan. Sedan gillade jag Nick Hornbys egna bidrag: Tuttjesus som handlar om en säkerhetsvakt som är satt till att vakta en provocerande tavla på ett museum.

Älskar korthistorier och har redan kikat ut några nya stjärnor att förkovra mig i 2014.

Och med detta så avslutar vi år 2013. Jag återkommer med en recap över mitt läsår senare in i 2014!

Tills dess: Gott Nytt Läsår!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar